Πρακτικά ΔΣ 14/5/2012 - ΕΛ.Μ.Ε.


Προηγούμενο νέο Επόμενο νέο


»15/05/2012

Πρακτικά ΔΣ 14/5/2012

Το ΔΣ συνεδρίασε, εχθές Δευτέρα 14 Μαΐου 2012.

Παρόντες όλα τα μέλη του ΔΣ.

Αυτή τη φορά είχαμε την χαρά να έχουμε και πολλά μέλη της Λέσχης στην συνεδρίαση. Μια σημείωση προς τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να παρίστανται είναι να μας ενημερώνουν για την παρουσία τους όπως ζητείται στην σχετική ανακοίνωση για να μπορούμε να διανείμουμε τον χρόνο σωστότερα και να προγραμματίζουμε την ροή και το πρόγραμμά μας ευκολότερα. Χθες από τα 14 μέλη που έδωσαν το παρόν, 6 είχαν ενημερώσει, οπότε και η όποια καθυστέρηση ήταν αναμενόμενη και ενδεχομένως η ροή να είχε κάποιες δυσκολίες.

Τα μέλη που παρέστησαν ήταν οι κύριοι:

Νικολακόπουλος Νίκος
Δημητρίου Δημήτρης
Μακρόπουλος Θάνος
Παπαγιαννακόπουλος Αργύρης
Ανδρουλιδάκης Νίκος
Θεολογίτης Στέλιος
Αμαξάς Δημήτρης
Ρούσσος Αντώνης
Μιχαηλίδης Αντώνης
Κυριτσάκης Μιχάλης
Κωσταντόπουλος Δημήτρης
Φωτεινός Δημήτρης
Γεωργιάδης Νίκος
Καλαμάκης Στέφανος

Ευχαριστούμε πολύ.

Τα θέματα που έθεσαν τα μέλη και συζητήθηκαν με το ΔΣ ήταν τα εξής.

-Παρατηρήσεις για μεγάλες καθυστερήσεις στον τελευταίο αγώνα 1/10 buggy ep, οι οποίες εν μέρει οφείλονταν στην αργοπορημένη έναρξη της διαδικασίας, σε τεχνικά προβλήματα της πίστας (καλώδιο loop), στην καθυστερημένη προσέλευση αγωνιζομένων και στο χρόνο που ζητήθηκε απο αγωνιζόμενους για επισκευές.

-Παρατηρήσεις για πιο προσεκτική αλυταρχία.

-Αίτηση για συνεχή ενημέρωση από την γραμματεία κατά την διάρκεια του αγώνα, κάθε 90 δευτερόλεπτα για τις υψηλές (πρώτες) θέσεις στις κατηγορίες ηλεκτρικών.

-Αίτηση για αυστηρότερη εφαρμογή του προγράμματος (να μην υπάρχει ελαστικότητα στην έναρξη σε περίπτωση που κάποιος αγωνιζόμενος έχει καθυστερήσει).

-Πρόταση για εξαίρεση της ηλεκτρικής κατηγορίας από την διαδικασία παραχώρησης χρόνου πριν την εκκίνηση του τελικού στους αγωνιζόμενους που το ζητούν.

-Παρατήρηση για 2 ανυπόγραφα φύλλα αγώνος.

-Παρατήρηση για την πίστα Αρένα και την μη επαρκή ηχητική κάλυψη - ελλείψεις σε εξοπλισμό (κομπρεσέρ) - μη επαρκή φωτισμό στο wc

-Παρατήρηση για την διαδικασία αγώνα στον τελευταίο αγώνα 1/10 buggy ep, όπου πελάτες των άλλων πιστών χρησιμοποιούσαν θερμικά μοντέλα κατά την διάρκεια των τελικών των ηλεκτρικών μοντέλων.

-Πρόταση για να απεικονίζεται ο χρόνος που απομένει για την λήξη διορίας συμμετοχής στο σάιτ με αντίστροφη μέτρηση.

-Πρόταση για απεικόνιση και μη ταμειακώς εντάξει δηλωμένων οδηγών στο σάιτ.

-Πρόταση για ελαστικότερη εφαρμογή η μη εφαρμογή κάποιων τεχνικών κανονισμών στην κατηγορία 1/10 nitro on road με στόχο προσέλκυση περισσοτέρων αγωνιζομένων.

-Παρατήρηση – παραδοχή πως η ακύρωση του τελευταίου αγώνα 1/10 ep on road έγινε εσκεμμένα από τους οδηγούς.

-Ερώτηση για έκβαση πρωταθλήματος στις κατηγορίες που έχουν ακυρωθεί αγώνες.

-Ερώτηση προς το ΔΣ για τρόπο αντιμετώπισης οπαδισμού που παρατηρείται από αγωνιζόμενους προσκείμενους σε καταστήματα.

-Απουσία βαθμολογίας πρωταθλήματος από το σάιτ.

-Παράλειψη απόδοσης μεταλλίων σε αγώνα της λέσχης.

-Πρόβλεψη πως οι επόμενοι αγώνες της πλέον επίμαχης κατηγορίας 1/10 nitro on road δεν θα μαζέψουν τις απαιτούμενες συμμετοχές λόγω κατευθυνόμενων αγωνιζόμενων.

-Πρόταση από τα μέλη για διεξαγωγή αγώνων ακόμα και με λιγότερες συμμετοχές από τις ελάχιστες επιτρεπόμενες.

-Ερώτηση για αλλαγή του προγράμματος σε περίπτωση επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου

ΔΣ αποφάσεις - προτάσεις

-Παραμονή στην έως τώρα αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών σε ότι αφορά τις συμμετοχές στους αγώνες. (Επιδίωξη πραγματοποίησης αγώνων με λιγότερες από τις ελάχιστες συμμετοχές, κατόπιν έγκαιρης αίτησης από τα μέλη – πριν την λήξη των συμμετοχών - όσο αυτό είναι δυνατό και πρακτικά εφικτό (ταμείο – ξετουμπαριστές κλπ) ).

-Προσοχή στην δημοσίευση προγράμματος και συνεννόηση με την κάθε πίστα για επιβεβαίωση ωραρίου.

-Εξέταση ενδεχομένου να μειωθούν οι απαιτούμενες συμμετοχές σε λιγότερες από την επόμενη χρονιά.

-Πιθανή συγχώνευση κατηγοριών για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

-Εφαρμογή αυστηρότερου χρονικού προγράμματος, όσο είναι δυνατόν κοντά στο ανακοινωμένο, χωρίς ελαστικότητα για όλους τους αγώνες.

-Συζήτηση για εξαίρεση χρόνου επισκευής πριν την έναρξη τελικού στις ηλεκτρικές κατηγορίες ή/και αλλαγή χρονικού περιθωρίου από 30 δευτερόλεπτα σε λιγότερο από το 2013.

-Πρόταση για εύρεση τακτικών αλυταρχών (ίδια πρόσωπα) που θα είναι ενήμεροι της διαδικασίας – επανάληψη ανοικτής πρόσκλησης σε μέλη που θέλουν να βοηθήσουν / πραγματοποιήσουν αλυταρχία.

-Πρόταση για καθολική λίστα καθηκόντων αλυτάρχη αναρτημένη στο σαιτ.

-Έλεγχος και απολογισμός συμφωνητικού / όρων για παροχές της πίστας Αρένα – αποδοχή της κατάστασης όπως ενημερώθηκε το ΔΣ για πρόβλημα ηλεκτροδότησης της περιοχής.

-επισήμανση προς την πίστα αρένα για την απαγόρευση χρήσης των άλλων πιστών από θερμικά μοντέλα κατά την διάρκεια των τελικών των ηλεκτρικών κατηγοριών.

-Προσθήκη στα καθήκοντα του αλυτάρχη για συμπλήρωση και υπογραφή του φύλλου αγώνος, υπό την ευθύνη του μαζί με τον /τους κλαδάρχες.

-Εφαρμογή συχνότερης ενημέρωσης από την γραμματεία όπου είναι αυτό δυνατό κατά την διάρκεια του αγώνα.

-Έλεγχος καταλληλότητας πίστας πριν την διεξαγωγή του αγώνα για τεχνικά θέματα (καταγραφή γύρων) και επιβολή αλλαγής σε λεπτομέρειες τέτοιας φύσεως σε περίπτωση που υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα όπως στον τελευταίο αγώνα 1/10 buggy ep για αποφυγή καθυστερήσεων – σωστότερης διαδικασίας αγώνα.

-Απόρριψη πρότασης μη εφαρμογής τεχνικών κανονισμών (μερικών ή όλων) όπως έχουν δημοσιευθεί από τους κλαδάρχες στην αρχή του πρωταθλήματος εμμένοντας στην εφαρμογή αυτών.

-Απόφαση για ακυρωμένους αγώνες. Σε περίπτωση που ακυρωθεί ο ένας αγώνας για την ανάδειξη πρωταθλητή μετράνε οι υπόλοιποι 3.Σε περίπτωση ακύρωσης 2 αγώνων για την ανάδειξη πρωταθλητή μετράνε οι υπόλοιποι 2 και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουμε 2 πρωταθλητές. Σε περίπτωση ακύρωσης3 αγώνων, εάν έχει ήδη γίνει ένας αγώνας τα αποτελέσματα είναι και τελικά και αναδεικνύουν τον πρωταθλητή, εάν δεν γίνουν οι 3 πρώτοι αγώνες (περίπτωση 1/8 nitro on road) ισχύει ακύρωση του πρωταθλήματος.

-Μελέτη για προσθήκη στο σάιτ απεικόνισης του χρόνου που απομένει για την συμμετοχή με αντιρρήσεις μιας και είναι ξεκάθαρο το πόσος χρόνος μένει.

-Προσθήκη ανάρτησης της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων στο σαιτ (είναι υπό κατασκευή)

-Διανομή μεταλλίων όπου δεν έχουν δοθεί (υπήρξε καθυστέρηση αποστολής τους απο το εξωτερικό και η Λέσχη το αναγνωρίζει)

-Αναμονή των πολιτικών εξελίξεων για απόφαση διεξαγωγής – αναβολής ή μεταφοράς του αγώνα 1/8 buggy στις 17 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά την κατεύθυνση αγωνιζομένων της εσκεμμένης άρσης συμμετοχών και του σαμποτάζ του πρωταθλήματος της ΕΛ.Μ.Ε. θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε πως σαν ΔΣ καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές.

Παρά την πρόσκληση στην αρχή της χρονιάς για συμμετοχή από τα μέλη, δεν βλέπουμε την συμμετοχή που ελπίζαμε. Είναι άξιο λόγου ότι σε μία λέσχη που έχει μόλις128 μέλη να αντιμετωπίζουμε τόσο μεγάλη απόρριψη ενώ ο κοινός σκοπός και στόχος μας είναι να πάμε το χόμπι που πιστεύαμε πως μας ενώνει πιο πέρα.

Αναγνωρίζοντας πως για να υπάρχουν τόσα προβλήματα σημαίνει πως αυτό που για μας είναι κοινή λογική, για τον περισσότερο κόσμο είναι  δύσκολο και προβληματικό, καλούμε τα μέλη προ των ευθυνών τους. Θεωρούμε πως όσοι υπακούν σε ντιρεκτίβες και λαμβάνουν θέση σε αντιπαλότητες στεκούμενοι απέναντι και ενάντια στην λέσχη, ζημιώνουν μόνο τον εαυτό τους.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, με πικρία βλέπουμε πως παρά την βελτίωση σε θέματα οργάνωσης, σε ότι αφορά την λέσχη μας και το πρόσωπο της προς το εξωτερικό, την υιοθέτηση και εφαρμογή των παρατηρήσεων των μελών από τις προηγούμενες χρονιές, την έως τώρα καλή διεξαγωγή των αγώνων, την ενήμερη πλέον ταμειακή υπόσταση και πολλά άλλα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εκμηδενίζουν την προσπάθεια μας.

Αυτοί ελπίζουμε να καταλάβουν πως η Λέσχη μπορεί να πάει μπροστά μόνο αν δεν έχει τον ίδιο της τον εαυτό (τα μέλη της) να την πολεμάνε.Μας παρηγορεί η ελπίδα πως όλοι όσοι υποδαυλίζουν το έργο του ΔΣ και την λειτουργία της Λέσχης θα αναθεωρήσουν και θα συνειδητοποιήσουν πως η Λέσχη δεν στέκεται απέναντι στους μοντελιστές αλλά είναι οι ίδιοι οι μοντελιστές. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν να είναι περήφανα μέλη αυτής της Λέσχης και γυρίζοντας σελίδα θα κοιτάξουν μπροστά και θα πράττουν από εδώ και στο εξής βάση των επιθυμιών τους και όχι βάση των συμβουλών ή πιέσεων που δέχονται.

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΛ.Μ.Ε.

 





OΡΟΙ ΧΡHΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚH ΑΠΟΡΡHΤΟΥ

Ενημέρωση στοιχείων απορρήτου