Η Ένωση - ΕΛ.Μ.Ε.


H Ένωση

Η Ένωση έχει σαν κύριο σκοπό την διάδοση και προβολή του μοντελισμού. Μεταξύ άλλων διοργανωνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για διάφορες κατηγορίες τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Απαρτίζεται από το διοικητικό συμβούλιο που καλύπτει τις παρακάτω διοικητικές θέσεις

Πρόεδρος
Αντιπρόεδρος
Γραμματέας
Ταμίας


και μπορεί να έχει έως 11 άτομα καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει.
Για κάθε κατηγορία υπάρχει τουλάχιστον ένας υπεύθυνος ο οποίος επιβλέπει και αναλαμβάνει την ετοιμασία που απαιτείται για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων στην κατηγορία που τον αφορά.

Κατηγορίες

Τα αγωνιστικά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, το ηλεκτροκίνητα και το θερμικά (που χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης).
Με τις σειρά τους αυτά  χωρίζονται σε άλλες δύο μεγάλες κατηγορίες, τα εντός δρόμου και τα εκτός δρόμου.

Τα εντός δρόμου κινούνται σε πίστες με επιφάνεια λεία κυρίως φτιαγμένη από άσφαλτο/πίσσα, όπως οι δρόμοι αυτοκινήτων.

Τα εκτός δρόμου κινούνται σε πίστες με επιφάνεια κυρίως χωμάτινη με άλματα και άλλης μορφής εμπόδια.

Τέλος, η κάθε μια από τις παραπάνω αναφερόμενες κατηγορίες αποτελείται από υποκατηγορίες βάση της κλίμακας τους. Η ΕΛ.Μ.Ε. διεξάγει πανελλήνια πρωταθλήματα στις παρακάτω κατηγορίες.


Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο μέγεθος, οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

1/5 "Large Scale"

1/8 εντός δρόμου βενζινοκίνητα (Formula)

1/8 εντός δρόμου βενζινοκίνητα (GT)

1/8 εντός δρόμου ηλεκτροκίνητα (GT)

1/8 εκτός δρόμου βενζινοκίνητα (Buggy)

1/10 εντός δρόμου βενζινοκίνητα (Nitro Touring)

1/10 εντός δρόμου ηλεκτροκίνητα (EP Touring)

1/10 εκτός δρόμου ηλεκτροκίνητα (1/10 EP 4wd & 2wd buggy / Short Course Trucks)

Οι αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Μοντελιστικής Ένωσης , προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές και πιο δίκαιες συνθήκες αγώνα για τους συμμετέχοντες. Η ΕΛ.Μ.Ε. είναι ο μόνος επίσημος φορέας στην Ελλάδα αναγνωρισμένος από τις διεθνείς ομοσπονδίες για την διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος παράλληλα δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη της να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Μορφή πρωταθλήματος / αγώνων.

Για κάθε μία από τις παραπάνω αναφερόμενες κατηγορίες γίνεται μια σειρά αγώνων κατά την διάρκεια του έτους. Οι αγώνες διεξάγονται τις Κυριακές και διαρκούν από τις 09:00 το πρωί έως το απόγευμα, ανάλογα την κατηγορία. Κάθε αγώνας χωρίζεται σε δύο κυρίως μέρη, τα προκριματικά και τους τελικούς. Οι αγώνες διεξάγονται σε πίστες ειδικά κατασκευασμένες και διαμορφωμένες για τα υπό κλίμακα αυτοκίνητα.

Πίστες υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως στην Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κρήτη.

Για την συμμετοχή σε αγώνες της Ένωσης οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να εγγραφούν ως μέλη καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή και στην συνέχεια να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα που επιθυμούν, πληρώνοντας την συμμετοχή τους σε αυτόν όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Τους αγώνες μπορεί να τους παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε δωρεάν και να γνωρίσει έτσι από κοντά το συναρπαστικό αυτό hobby.


Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού

EUROBANK

0026 0049 7202 0094  1294

IBAN:GR9402600490000720200941294
 

OΡΟΙ ΧΡHΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚH ΑΠΟΡΡHΤΟΥ

Ενημέρωση στοιχείων απορρήτου